"Op è Rige" Gastenverblijf / Room for rent / Zimmer frei !

Omgeving:                       

 

Oudega (Fries: Aldegea) is een dorp in het zuid-westen van de Nederlandse provincie Friesland. 
 

Genieten vanaf het terras
 

Oudega (W) heeft een haven die tot in de dorpskom doorloopt. Oudega (W) is een van de vijf meest bekende watersportplaatsen in de gemeente Wymbritseradiel en ligt in de driehoek Sneek, Bolsward, Workum. Het dorp heeft een onlangs gerestaureerde kerk, "de Ankertsjerke" en de grootste spinnenkopmolen van Nederland "het Dorismooltsje".
 

Verder kent Oudega (W) een watersportcamping met eigen jachthaven en trekkershutten. Verder vindt u er een café/restaurant, snackbar, een ristorante-pizzeria met een terras aan de haven, fietsverhuur, een zeilschool, een jachtwerf met verhuur van zeil- en roeiboten en een vakantiebungalowpark. Zittend vanaf het aan de haven gelegen terras is het goed toeven en genieten van de gezellige drukte in de haven. Hier trekt het dorpsgebeuren aan u voorbij. 
 

De Fluessen en het Heegermeer zijn via een open verbinding (zonder bruggen) prima te bereiken. Het omliggende watergebied biedt niet alleen de kanovaarder volop mogelijkheden voor een goede vakantie, maar ook de visser kan zijn hart ophalen.  
Dobberend op het water of vanaf de wal zal de sportvisser menig vis aan de haak weten te slaan.

Voor de kanovaarder is Oudega (W) een ideale plaats voor verkenningstochten in de omgeving.
Gelegen buiten de drukte op de grote meren biedt Oudega (W) ook de watersporter een rustpunt of een goede startplaats voor zijn vakantie op de Friese meren.
 

De Oudegaaster Brekken met twee strandjes dat op zomerse dagen een aangename verkoeling biedt. (afstand 800 mtr. vanaf ons gastenverblijf) Voor roeien en kanovaren zijn bootjes zijn te huur in Oudega (W) bij Jachtwerf Bootsma. Vissen kan o.a. in de doorgaande vaart achter ons gastenverblijf. Prachtige fiets- en wandelpaden

 

In en rond het dorp Oudega (W) zijn prachtige wandelpaden aangelegd. Voor enthousiaste fietsers en ook voor beginners zijn er diverse fietsroutes. Zo kunt u op een sportieve wijze de bijzondere schoonheid van het Friese platteland leren kennen. Fietsen zijn in Oudega (W) bij smederij Hoekstra te huren. Voor wandel- en fietsroutes VVV Agentschap Oudega (W) te vinden bij de receptie van camping "de Bearshoeke", openingstijden maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur van 1 mei tot 1 oktober.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             (klik voor vervolg)